Den speciella bröllopspresenten: bröllopstidningen


När prominenta människor såsom politiker, skådespelare och kungligheter gifter sig är alla tidningar fyllda med bilder och berättelser om brudparet. Och vill inte alla brudpar njuta lite av en ”prominent status” på bröllopsdagen? Vad skulle alltså ge brudparet mer bekräftelse och långvarigt påminna gästerna om händelsen än en bröllopstidning? Med många foton i högglans och roliga anekdoter om brudparet från nära och kära.  Och det är mycket lättare att skapa något sådant än man kan tro. För fotoalbumsförsäljare såsom FotoInsight och Printing-1 har produkter som lämpar sig perfekt för detta ändamål. Utan att man behöver betala för och lära sig att använda ett komplicerat bildprogram eller till och med anlita en grafiker. Och resultatet ser trots detta professionellt ut.Innehåll – ju personligare desto mer spännande


Innan man börjar med det egentliga jobbet på tidningen är det viktigt att man funderar på innehållet. Då blir det lättare att sedan utföra själva arbetet och gå igenom tema efter tema. Som innehåll kan följande passa:

  • Hälsningsfras/förord – Som i alla tidningar kan skaparen av tidningen säga några ord här. Utöver texten behövs även foton på förordsförfattaren.

  • Porträtt på brudparet – Presentera brudparet på ett kärleksfullt, roligt eller romantiskt sätt och komplettera texten med bilder eller inskannade teckningar.

  • Intervju med brudparets föräldrar om barnet och dess partner. Här får det så klart inte saknas bilder på de intervjuade

  • Gör ett horoskop åt brudparet – antingen seriöst eller skämtsamt menat. Som bildmaterial passar stjärnkartor eller teckningar av de olika stjärntecknen.

  • Babyfoton! Speciellt spännande för läsaren är babyfoton på brudparet. Kombinera gärna med några roliga kommentarer från föräldrarna

  • En gästlista från bröllopet – Självklart blir det bäst med foton på de inbjudna.

  • Frågesport om brudparet.  Här kan man ställa frågor om brudparet som läsarna får besvara.

Det finns naturligtvis många andra saker man skulle kunna ha med men den bör ge dig ett första intryck av de ämnen som kan vara intressanta att ta upp.Utformningen – kreativ och gratis

Med utformningen kan man börja så snart man har bestämt sig vad man vill ha med och i vilken ordning man vill inkludera dem. Gratismjukvaran som försäljare såsom FotoInsight och Printing-1 ställer till förfogande ger dig möjligheten att jobba kontinuerligt på ett fotoalbum eller en bröllopstidning. För att börja är det bara att skapa ett nytt fotoalbum och spara det under namnet bröllopstidning eller bröllopsalbum på din dator. Därefter är det bara att bestämma storlek, sidantal och bindning – alltså hard cover eller soft cover. Nu kan du börja skapa en passande layout och bestämma hur många bilder och hur mycket text som ska finnas på varje sida. Detta är allt möjligt redan innan du har skrivit en enda text eller hittat en enda bild. Om du senare märker att du vill ändra något med layouten medan du infogar text och bilder är det lätt ordnat.


Och så fungerar fotobok mjukvaran från försäljare såsom CEWE Fotoalbum, FotoInsight, Önskefoto och Printing-1: Ladda ned mjukvaran på din dator och följ installationsinstruktionerna. Så snart mjukvaran är installerad kan du med hjälp av knappen ”nytt fotoalbum” skapa ett nytt dokument åt din bröllopstidning. Nu kan du under ”albumssort” och ”layouts” bestämma ditt albums grundläggande attribut såsom sidantal, storlek etc. I nästa steg laddar du upp bilder och annat inskannat material. Spara alla bildelement i en mapp på din dator. När du trycker på knappen ”hämta” placeras bilderna automatiskt på de för bilder reserverade platserna i layouten. Självklart kan du ordna om bilderna igenom att helt enkelt dra runt dem med musen. Slutligen finns verktyg för bild-, text- och layoutbearbetning under menyerna ”sida”, ”bilder”, ”text” och ”ytor”. Här kan du till exempel ändra textstorlek och färg, rotera bilder och välja bakgrundsfärger.


Och så snabbt är bröllopstidningen klar med hjälp av mjukvaran från fotobok försäljare såsom CEWE Fotobok, FotoInsight och Printing-1. Beställning är problemlös och genomförs online. Nu återstår bara att välja antalet tidningar du vill beställa. Som tumregel kan man utgå ifrån att man behöver ca. hälften så många som antalet gäster på gästlistan. Då får alla inbjudna par respektive familjer ett exemplar och brudparet får några över som minne. Några få dagar senare levereras de färdiga tidningarna hem till dig via post. Och så har du med säkerhet en av de mest originella och personligaste bröllopspresenterna åt brudparet.


Kan fritt kopieras. Källa bör specificeras.


Systemkrav:

FotoInsight Designer - Win, LIN och MAC OS

Processor: 1 GHz Processor

RAM: min. 512 MB RAM

Operativsystem: Windows; Mac OS X; LinuxArtikel “Fem minuter för evigheten – att skapa ett bröllopsalbum i få steg

Factsheet om FotoInsight och Printing-1


bröllopstidning, trycka, fotobok, present, bröllops, Sverige, fotoalbum


IITM LLP  |  Götheborg  |   London, U.K.  |  Tel. +442032867469  |  http://se.IITM.info